Crapcean la gratar special pentru Bunica

de Bucataras Medi in Peste, 1 Mai 2011 | 6940 vizualizari

 

George si-a bagar coada in apa si a prins pestele , tot el l-a gratarit ............si eu , si eu?.................eeeeeeeeeeeee, eu am facut garnitura si sosul.
Acest preparat il dedic lui Bunica, careia stiu ca ii place tare mult pestele.
La multi ani, Bunica draga!Te pup si te imbratisez cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati peste
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • Pentru sos
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 1 rosie
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • 1 lingura de mustar cu hrean
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crapcean la gratar special pentru Bunica:

Pestele se curata, se spala , se lasa la scurs si apoi se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust atat pe exterior cat si in interior.Lasam pestii la rece timp in care facem focul pentru gratar.Cand jarul este gata se pun pestii in gratarul dublu , se inchide gratarul,si se aseaza pe jar.Se frig pe ambele parti intorcand gratarul.Cand sunt gata facuti , se deschide gratarul iar pestii se aseaza pe un platou.

Am ales sa  servim pestele alaturi de cartofi preparati la Dry cooker si  urmatorul sos:cateii de usturoi se curata, se spala si apoi se zdrobesc.Firele de usturoi se curata si ele , se spala si apoi se taie marunt.Intr-un castron amestecam usturoiul zdrobit cu usturoil verde taiat marunt , presaram putina sare, amestecam iar apoi adaugam ulei de masine pana cand se formeaza o pasta.Peste aceasta pasta adaugam o lingurita de mustar cu hrean si amestecam bine.Decojim rosia, o taiem bucatele mici si o adaugam peste amestecul de mai sus.Adaugam si pasta de tomate totodata si apoi zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia.Spalam si taiem marunt patrunjelul si asezonam sosul cu el.

Acest sos este delicios iar alaturi de gratarul de peste constituie un prinz minunat.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crapcean la gratar special pentru Bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (87)

Sylvia 1

09.05.2011, 12:18

Vai medi ce bunatate si ce prezentare deosebita, felicitarile mele draga mea

gaby_duceag 1

09.05.2011, 18:22

medi, tu n-ai mai gatit nimic?
de-atunci mancati tot din asta?

andreea_angelo 1

13.11.2012, 16:45

cat de bine arata,un deliciu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Curcubeu urias - pastrav